Zwaaikom 11

2225 HX Katwijk aan Zee

Dry needling

We begrijpen dat pijn en ongemak in het lichaam uw dagelijkse leven behoorlijk kunnen beïnvloeden. Daarom willen we u graag kennis laten maken met een effectieve en innovatieve behandelmethode genaamd Dry Needling. Deze techniek kan helpen om pijn en spierspanning te verlichten, zodat u weer volop kunt genieten van het leven.

Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een gespecialiseerde behandelmethode die gericht is op het verlichten van spiergerelateerde pijn en bewegingsbeperkingen. Bij deze techniek worden dunne, steriele naalden in de huid en spieren geplaatst, zonder enige vloeistof in te brengen (vandaar de term "dry"). Het doel is om zogenaamde triggerpoints, ofwel knopen in de spieren, te deactiveren. Deze triggerpoints kunnen verantwoordelijk zijn voor pijn, stijfheid en verminderde flexibiliteit.

Hoe werkt het?

Onze ervaren fysiotherapeuten zullen eerst een grondige evaluatie uitvoeren om de exacte locatie van de triggerpoints vast te stellen. Vervolgens worden de dunne naalden zorgvuldig ingebracht in deze punten. Dit kan een lichte prikkeling veroorzaken, maar de meeste patiënten ervaren minimale tot geen pijn. De naalden helpen de spieren te ontspannen en verbeteren de bloedcirculatie in het getroffen gebied.

Voordelen van Dry Needling:

Pijnverlichting: Dry Needling kan snel verlichting bieden bij spierpijn, hoofdpijn, en zelfs chronische pijnklachten. Verbeterde mobiliteit: Door het ontspannen van de spieren wordt de bewegingsvrijheid vergroot. Snelle resultaten: Patiënten ervaren vaak al na enkele sessies aanzienlijke verbeteringen. Minimale bijwerkingen: De behandeling is veilig en heeft weinig tot geen bijwerkingen. Onderdeel van een uitgebreide behandeling: Dry Needling kan gecombineerd worden met andere therapieën voor optimale resultaten.

Is Dry Needling geschikt voor u?

Dry Needling kan effectief zijn voor een breed scala aan aandoeningen, waaronder nek- en rugpijn, hoofdpijn, schouderklachten, tenniselleboog, en meer. Onze fysiotherapeuten zullen met u samenwerken om te bepalen of deze behandelmethode geschikt is voor uw specifieke situatie. Bij onze praktijk staan we klaar om u te helpen uw pijn te verlichten en uw mobiliteit te herstellen. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en ontdek hoe Dry Needling uw leven kan verbeteren. Uw welzijn is onze prioriteit.

Onze specialisten voor Dry needling

©2024 Fysiotherapie de Zwaaikom Privacyverklaring  •  Proclaimer

Webontwikkeling: SEO Ninja