Zwaaikom 11

2225 HX Katwijk aan Zee

Rik Freke

Rik Freke staat voor resultaatgerichte zorg met hart en aandacht voor de patiënt. Dagelijks wordt met liefde voor het vak en de mens toegewerkt naar herstel in bewegend functioneren. Gespecialiseerd in manueeltherapeutische behandeltechnieken waaronder (gewrichts)manipulaties.

Ik ben Rik Freke, mede-eigenaar van de maatschap en manueeltherapeut bij Fysiotherapie de Zwaaikom. Mijn behandeling is veelal gericht op wervelkolom-gerelateerde (pijn)klachten. Door middel van manuele therapie worden blokkeringen en/of beperkingen in gewrichten via zogeheten manipulatietechnieken (en mobilisatietechnieken) opgeheven. Dit ‘kraken’ in de volksmond levert mobiliteit, pijndemping en weer een normaal/pijnvrij functioneren op.

Naast de wervelkolom kunnen uiteraard ook vele andere gewrichten via manuele therapie behandeld worden. Denk hierbij aan regio’s als de voet, enkel, knie, heup, schouder, het sleutelbeen en ribben.

Ook verschillende vormen van hoofdpijn (spanningshoofdpijn en cervicogene hoofdpijn c.q. hoofdpijn vanuit de nek) en duizeligheidsklachten (tevens cervicogeen en de draaiduizeligheid BPPD) kunnen via manuele therapie bestreden worden.

Blokkeringen of beperkingen in gewrichten gaan vaak gepaard met een verhoogde spierspanning rondom het pijngebied. Om die reden worden manipulaties bijna altijd gecombineerd met massage (deep tissue massage). Dit is overigens niet altijd even prettig of comfortabel. Daarom zeg ik vaker dan eens dat mijn behandelkamer geen welnessruimte is en dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken. 

De behandeling is compleet als de huiswerkoefeningen op maat zijn doorgenomen, tips en adviezen zijn gegeven en alle vragen zijn beantwoord.

Net als mijn collega’s Jasper en Wouter ben ik een sportfanaat en houd ik me veel bezig met voeding en vastenmethodes. Ik heb jaren lang in de selectieteams van Quick Boys gespeeld en heb daarnaast veel affiniteit met hardlopen, (wind- en golf)surfen en boksen/kickboksen. Verder ben ik getrouwd, woonachtig in Katwijk en heb ik twee kinderen.

Ik sta voor resultaatgerichte zorg met hart en aandacht voor de patiënt. Dagelijks wordt met liefde voor het vak en de mens toegewerkt naar herstel in bewegend functioneren.


Specialisaties van Rik Freke

Tarieven

Indien u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie gelden de volgende tarieven:

Intake (eerste consult) fysiotherapie/manuele therapie€ 45,00
Behandeling fysiotherapie€ 35,00
Behandeling manuele therapie€ 45,00
Toeslag fysiotherapie aan huis€ 10,00
Sportabonnement (per kwartaal)€ 96,00
*vraag naar de voorwaarden

Collega's van Rik Freke

©2024 Fysiotherapie de Zwaaikom Privacyverklaring  •  Proclaimer

Webontwikkeling: SEO Ninja